Schaars: "Seizoen niet voorbij als je van Ajax verliest"

Maarten (rubbereend)

PSV hervat de competitie met een bezoek aan Ajax. Volgens Stijn Schaars staat er in Amsterdam meer op het spel dan alleen drie punten. De aanstaande uitwedstrijd tegen Ajax biedt PSV de uitgelezen mogelijkheid om een belangrijke stap te zetten richting de top van de Eredivisie.

De achterstand op de Amsterdamse koploper bedraagt momenteel elf punten. In de ogen van Schaars is de rol van PSV niet uitgespeeld indien de ploeg puntloos uit de hoofdstad vertrekt. "Het is niet zo dat als je daar verliest, het seizoen gelijk voorbij is", zo tekende De Telegraaf op uit de mond van de ervaren middenvelder.

"Natuurlijk willen we daar winnen. Maar het gaat meer om de intentie. We hopen te winnen en een boost te krijgen, maar mocht je verliezen en je hebt toch een heel positief gevoel, dan kunnen we daar ook mee verder."

Mogelijk maakt Bryan Ruiz zondagmiddag zijn debuut voor PSV. Schaars denkt dat de Costaricaan een bruikbare toevoeging is aan de jonge selectie. "Hij is iemand met creatieve ideeën, iemand die een man kan uitspelen, goals kan maken en assists kan geven. Achter elke bal die hij geeft zit een bedoeling."

Schaars zelf hoopt tegen Ajax zijn rentree te maken, na een periode van blessureleed. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse liep hij een flinke blessure op aan zijn kuitbeen, nadat Vitesse-aanvaller Mike Havenaar op zijn been stond. Daardoor miste Schaars de laatste drie wedstrijden van PSV in 2013.