Groen licht voor Ruiz, basisplek onzeker

Maarten (rubbereend)

PSV verwacht tegen Ajax een beroep te kunnen doen op Bryan Ruiz. De Eindhovenaren verwachten donderdag alle papieren in op orde te hebben. Ruiz (28) wordt de rest van het seizoen door PSV gehuurd van Fulham.

De Costa Ricaan kan zo goed als zeker meedoen in de topper tegen Ajax. PSV gaat zondag op bezoek bij de huidige lijstaanvoerder én titelverdediger in de Eredivisie. "Als het goed is, dan krijgt Ruiz vandaag alle stempels", zegt technisch manager Marcel Brands tegen Voetbal International. Ruiz moet nog naar Londen om de stempels te halen. De behendige aanvaller kon daardoor deze week nog niet trainen bij PSV. De verwachting is dat hij vrijdag op trainingscomplex De Herdgang verschijnt.

Wanneer het papierwerk voor vrijdagmiddag 12.00 uur in orde is, kan Ruiz meedoen tegen Ajax. De autoriteiten in Nederland hebben volgens het weekblad al een positief advies uitgebracht over de komst van de voormalig sterspeler van FC Twente. In 2010 werd Ruiz landskampioen met de Tukkers.

De aanvaller hoopt in de Eredivisie in vorm te komen voor het WK met Costa Rica in Brazilië. Ruiz is klaar voor een rentree in Nederland. Of trainer Phillip Cocu direct een basisplaats inruimt, is nog de vraag. "Ik zou het wel heel graag willen", zei Ruiz op de clubsite van PSV.

"Ik ben in elk geval fit genoeg, heb voluit getraind bij Fulham en ben heel gemotiveerd om te spelen", aldus de aanwinst van PSV, die in Eindhoven met rugnummer 23 gaat spelen. De ploeg van coach Cocu staat voor de hervatting van de competitie op de zevende plaats, elf punten achter koploper Ajax.