Atlético verslaat Valencia in Spaanse beker

Frank (franklop)

Atlético Madrid heeft in de achtste finales van de Copa del Rey afgerekend met Valencia. De ploeg van coach Diego Simeone won dinsdag voor eigen publiek met 2-0. Na het 1-1 gelijkspel in de sinaasappelstad vorige week was dat voldoende voor de titelverdediger.

Voor Atlético, dat in de competitie bovenaan staat met FC Barcelona, scoorden Diego Godín en Raúl García. Beide doelpunten vielen na rust. In de slotfase kreeg Valencia-middenvelder Daniel Parejo nog een rode kaart.

Atlético stuit in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi op Athletic Bilbao of Real Betis. De Basken moeten woensdag in eigen huis een 1-0 nederlaag zien om te buigen.

Racing Santander plaatste zich ook verrassend voor de laatste acht. De formatie uit de Segunda División B, het derde niveau in Spanje, won met 0-2 bij Almería. De eerste wedstrijd in Santander was in 1-1 geëindigd.

Racing was een ronde eerder al te sterk voor Sevilla. In de kwartfinale neemt de ploeg het op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Villarreal en Real Sociedad, die donderdag tegenover elkaar staan.