Amsterdam Dance Event start 15 oktober

Redactie

Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Het is de negentiende editie van het evenement waarbij Amsterdamse podia in het teken staan van dancemuziek.

Het grootste internationale clubfestival ter wereld verwacht voor de komende editie 350 duizend bezoekers uit binnen- en buitenland. "Dancemuziek is bezig de wereld te veroveren en steeds meer landen en industrieën raken betrokken", zegt directeur Richard Zijlma in een verklaring.

Naast het festivalprogramma kunnen muziekliefhebbers overdag terecht bij ADE Playground, een dagprogramma dat bestaat uit filmvertoningen, exposities en winkelacties. Ook is er het zakelijke deel ADE Conference, waarbij meerdere conferenties en netwerkmomenten worden gehouden die ingaan op muziek en technologie.

Vorig jaar stonden meer dan tweeduizend nationale en internationale artiesten op tachtig podia in Amsterdam. Het evenement werd door het recordaantal van driehonderdduizend mensen bezocht. Onder anderen Tiësto, The Partysquad, Afrojack, Carl Cox en Dave Clarke traden op.