Sanders slaat terug: "Van der Sar een beginner"

Maarten (rubbereend)

Michael van Praag en Tiny Sanders blijven publiekelijk met modder gooien. Ditmaal is laatstgenoemde weer aan zet. Beide bestuurders zijn in conflict over de uitverkiezing van Edwin van der Sar om Nederland te vertegenwoordigen binnen het bestuur van de ECA.

Sanders vindt de voormalige doelman te onervaren, en had graag PSV'er Peter Fossen op die positie gezien. Van Praag reageerde in een open brief naar De Telegraaf en Voetbal International vol onbegrip over de uitlatingen van Sanders. "Er kan worden verondersteld dat hier sprake is van een Ajax-onderonsje en wordt aldus mijn integriteit als bondsvoorzitter van de KNVB aangetast", liet de erevoorzitter van Ajax weten.

Bovendien zorgde Van Praag ervoor dat Fossen een andere functie mag bekleden. "Het stuit mij dan ook enorm tegen de borst dat Tiny Sanders daar volledig aan voorbijgaat en doet voorkomen of PSV ten opzichte van Ajax wordt benadeeld, want er zijn meer clubs in Nederland. En dat terwijl Peter Fossen door een, in de ogen van Tiny Sanders, "Ajax-man" in het zadel is geholpen."

Sanders blijft echter bij zijn eerdere mening en weerspreekt de woorden van Van Praag. "Ik heb niemands integriteit in twijfel getrokken", reageert de algemeen directeur van PSV in het Algemeen Dagblad. "Nederlandse clubs hebben het moeilijk in Europa, onze belangen moeten optimaal behartigd worden. Daar moet je niet aankomen met een beginner. Ik heb Edwin vorige week nog gesproken, hij begreep mijn standpunt en noemde het een eerbaar voorstel."

"Straks moet Van der Sar namens ons oppositie voeren tegen plannen van de UEFA die kleinere landen en clubs niet welgevallig zijn. Dan komt de directeur van Ajax te staan tegenover de erevoorzitter van Ajax. Dat vind ik verkeerd. Als Ajax al iemand heeft binnen de UEFA, mag een van de andere clubs toch best iemand daarnaast willen hebben?"