[Serie A] Berardi verpest debuut Honda bij Milan

Pino112

AC Milan blijft kwakkelen in de Serie A. De Milanezen gingen zondag met 4-3 onderuit bij Sassuolo. Domenico Berardi scoorde vier keer voor de promotus.

Milan begon met aanwinst Keisuke Honda op de bank. Nigel de Jong en Urby Emanuelson begonnen wel vanaf de aftrap. De bezoekers uit Milaan leken een eenvoudige avond tegemoet te gaan in Stadio Braglia. Na dertien minuten stonden de Rossoneri op een 0-2 voorsprong. Op aangeven van De Jong opende Robinho de score in Sassuolo. Mario Balotelli maakte de tweede treffer voor de gasten.

Een grote overwinning leek in de maak, maar Sassuolo knokte zich terug. Berardi bracht de thuisploeg kort na de goal van Balotelli terug in de wedstrijd. Het bleek de opmaat voor een onvergetelijke avond voor de spits. De 19-jarige Berardi velde eigenhandig het vonnis over Milan. De jonge aanvaller, voor de wedstrijd op zeven goals en vijf assists in dertien duels, bleek een plaag voor de Milan-defensie.

Dankzij een hattrick van Berardi ging Sassuolo met een voorsprong de rust in: 3-2. Daarmee was het sprookje voor de Italiaan nog niet voorbij. Ook in de tweede helft vond Berardi het net. Twee minuten na de hervatting moest doelman Christian Abbiati opnieuw de bal uit het net halen. Allegri besloot rond het uur twee aanvallende krachten het veld in te sturen.

Honda maakte zijn debuut in het shirt van Milan en Giampaolo Pazzini kwam de aanvalslinie versterken. Honda was in de slotfase dicht bij zijn eerste doelpunt. De paal stond zijn eerste doelpunt in de Serie A in de weg. Vlak nadat Berardi een publiekswissel kreeg, kwam Milan alsnog terug tot 4-3. Riccardo Montolivo zorgde voor een spannende slotfase, maar Sassuolo hield stand omdat de lat een laat doelpunt van Pazzini voorkwam.

Milan staat na de nederlaag nog altijd op de elfde plek. Het gat met lijstaanvoerder Juventus is inmiddels dertig punten na negentien wedstrijden. Het verschil met hekkensluiter Catania is negen punten. Sassuolo staat na de historische avond voor de club én Berardi zestiende. De spits van Sassuolo meldt zich dankzij de vierklapper in de top van het topscorersklassement. Giuseppe Rossi (Fiorentina), waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld met een blessure, voert het klassement voorlopig aan met veertien treffers.