[PD] Pepe kopt Real naar nipte zege bij Espanyol

Pino112

Real Madrid heeft zondag goede zaken gedaan in de Primera División. De ploeg van coach Carlo Ancelotti won door een goal van Pepe met 1-0 bij Espanyol en profiteerde daarmee optimaal van de remise tussen Atlético Madrid en Barcelona een dag eerder. Real naderde door de zege de twee koplopers tot op drie punten.

Ditmaal waren de schijnwerpers eens niet gericht op Ronaldo. De Portugese vedette, de grote kanshebber om maandag in Zürich te worden verkozen tot wereldvoetballer van het jaar, liet een aantal goede kansen liggen om te scoren. Ronaldo wist in de achttiende minuut een afgemeten voorzet niet op waarde te schatten en testte later in de eerste helft met een afstandsschot de vuisten van doelman Kiko Casilla.

In de 55e minuut brak uitgerekend een verdediger de ban. Ronaldo's landgenoot Pepe kopte raak uit een corner. Ronaldo kreeg nog drie goede kansen om de marge te verdubbelen, maar scoren bleek eens niet aan hem besteed.

Eerder op de dag leden ook Getafe en Real Betis thuisnederlagen. Zij verloren respectievelijk van Rayo Vallecano (0-1) en Osasuna (1-2).