Dordrecht-verdediger Lima naar VAE

Pino112

Josimar Lima (24) gaat aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten. De verdediger heeft voor anderhalf jaar getekend bij Al-Shaab.

"Zo'n kans als deze op financieel gebied krijg je niet altijd als 24-jarige terwijl je bij Dordrecht speelt. Dus ik heb 'm met beide handen aangepakt", zei de Kaapverdiaan tegen Voetbal International. Lima komt bij Al-Shaab trainer ´eljko Petrović tegen. "Ik heb een paar goede gesprekken gehad met Petrović en dat klikte gelijk."

"Het is altijd mijn bedoeling geweest het seizoen af te maken en voor het kampioenschap te gaan, maar dit is een uitzonderlijke mogelijkheid", aldus de centrale verdediger. "Ik hoop dat Dordrecht alsnog kampioen wordt, zodat ik het in mei met ze mee kan vieren."

Het is niet bekend hoeveel Dordrecht ontvangt voor voormalig steunpilaar Lima. "Ik weet niet wat de clubs hebben afgesproken over de transfersom. Ik kreeg alleen bericht dat ik mocht gaan praten. Er is straks een persconferentie waarop ik word gepresenteerd. Komende vrijdag spelen we thuis tegen Al-Nasr. Als alles goed gaat, maak ik dan mijn debuut."

Lima kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik weet niet of ik ooit nog in de Eredivisie in Nederland zal spelen. Plannen heeft geen zin. Dit heb ik ook nooit zien aankomen. Ik ga gewoon hard werken hier en mijn wedstrijden spelen. Ik zie wel waar ik uiteindelijk beland."