[Serie A] Juventus blijft winnen, Roma herstelt zich

Pino112

Juventus en AS Roma hebben zondag eenvoudige overwinningen geboekt. Juventus was met 1-4 te sterk voor Cagliari en Roma klopte Genoa met 4-0.

Juventus kende een moeizame start op Sardinië. De ploeg van trainer Antonio Conte keek na ruim twintig minuten spelen tegen een achterstand aan. Mauricio Pinilla bracht Cagliari verrassend aan de leiding. De doelpuntenmaker was kort daarna dicht bij een tweede goal, maar keeper Gianluigi Buffon hield Juventus van een grotere achterstand af.

Aan de andere kant kwam Juventus na een half uur spelen op gelijke hoogte. Fernando Llorente scoorde op aangeven van Stephan Lichtsteiner. Cagliari hield tot twintig minuten voor tijd stand, maar moest toch de meerdere erkennen in Juventus. In een tijdsbestek van zeven minuten werd de wedstrijd beslist door de koploper in Serie A.

Claudio Marchisio, Llorente en Lichtsteiner zorgden voor een ruime overwinning in de slotfase. Cagliari kende nog een tegenvaller in de slotfase. Pinilla haalde het einde van de wedstrijd niet. De Chileen ging vlak voor tijd met rood van het veld. Juventus behoudt door de 1-4 zege een voorsprong van acht punten op achtervolger AS Roma.

Het AS Roma van Kevin Strootman herstelde zich van de nederlaag tegen Juventus. De Romeinen verloren vorige week zondag met 3-0 van De Oude Dame, maar won overtuigend van Genoa. Alessandro Florenzi was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Met een prachtige omhaal zette hij Roma op het goede spoor. Vijf minuten later schoot Francesco Totti de 2-0 binnen.

Nog voor rust liep Roma uit. Maicon rondde van dichtbij een voorzet van doelpuntenmaker Florenzi simpel af. Genoa hoefde zich geen illusies te maken voor de tweede helft en kreeg nog een keer de deksel op de neus. Mehdi Benatia bepaalde zeven minuten na rust de eindstand op 4-0. Kort daarna moest Genoa met tien man verder. Matuzalem kreeg zijn tweede gele kaart omdat hij het publiek provoceerde bij zijn wissel.