Skiër Hirscher wint in Adelboden

heywoodu

Skiër Marcel Hirscher heeft in Adelboden zijn vierde World Cup-overwinning geboekt. Op de beruchte Chuenisbärgli was de Oostenrijker de beste op de slalom.

Na de eerste run ging de Zweed Mattias Hargin aan de leiding, voor Felix Neureuther uit Duitsland en Hirscher. De Zweed Andre Myhrer, Manfred Moelgg uit Italië, Mario Matt uit Oostenrijk en de Noor Henrik Kristoffersen waren verder de enige skiërs die binnen een seconde van Hargin konden blijven.

In de tweede run liet de Italiaan Patrick Thaler veruit de snelste tijd noteren. Dit bracht hem van de zeventiende naar de zesde plek. Ook de run van Kristoffersen was indrukwekkend en bracht hem uiteindelijk naar het podium, hij werd derde. Hirscher pakte met zijn tweede manche de leiding, waarna het de beurt was aan Neureuther.

De Duitser, een dag eerder als eerste Duitser in meer dan veertig jaar winnaar van de reuzenslalom, was snel onderweg en leek de tijd van Hirscher aan te vallen. Hij maakte echter een grote fout en haalde de finish niet. Als laatste ging Hargin naar beneden, maar hij moest teveel toegeven en werd vierde. De tweede plek ging naar Myhrer.