De Boer: "Klein smetje op trainingskamp"

Maarten (rubbereend)

Ajax eindigde zaterdag als vierde en laatste op de Antalya Cup. Coach Frank de Boer is desondanks tevreden over het trainingskamp van zijn ploeg in Turkije.

"Natuurlijk baal ik van deze laatste plaats, maar het is het enige smetje op dit verder fantastische trainingskamp", reageerde De Boer volgens het ANP. Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen Trabzonspor, dat vervolgens de strafschoppenserie won. "We hebben onder perfecte omstandigheden op hoog niveau getraind."

"Ricardo Kishna heeft een aardig debuut gemaakt. Hij heeft deze week laten zien dat hij heel dicht tegen het eerste elftal aanzit. Een debuut is leuk, maar je moet het dag in dag uit laten zien", aldus de Ajax-trainer. "Als hij bij Jong Ajax ook een goed signaal afgeeft, heeft hij de kwaliteiten om dit jaar ook zijn officiële debuut te maken."

Net als vrijdag tegen Galatasaray (1-2 nederlaag) gaf Ajax ook tegen Trabzonspor makkelijk een doelpunt weg. Na de blunder van doelman Jasper Cillessen was het zaterdag Joël Veltman die in de fout ging. De Boer: "Ik baal van van de twee comedy capers. Dit soort fouten moet je uit je systeem proberen te schrappen."

Ajax hervat de competitie volgende week zondag tegen PSV. De bezoekers uit Eindhoven hebben elf punten minder dan de Amsterdammers. Ondertussen is Ajax nog altijd koploper op basis van een beter doelsaldo ten opzichte van Vitesse.