[AO] Bertens tegen Krajicek in dubbelspel

Pino112

Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek staan op de Australian Open tegenover elkaar in de eerste ronde van het dubbelspel. Dat heeft de loting in Melbourne dinsdag uitgewezen. Bertens vormt een gelegenheidsduo met de Belgische Kirsten Flipkens, terwijl Krajicek aantreedt met haar vaste partner Lucie Hradecka uit Tsjechië.

Laatstgenoemde koppel bereikte vorige week in Auckland de finale. Hradecka geldt als specialiste met een dertiende plaats op de wereldranglijst voor dubbelspelers. Krajicek is op deze ranking de nummer 96. Bertens (353) en Flipkens (117) lijken op papier de underdog. Beide duo's zijn ongeplaatst bij het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Bij de mannen werd Jean-Julien Rojer met zijn Roemeense dubbelpartner Horica Tecau gekoppeld aan de Rus Teymuraz Gabashvili en de Kazach Mikhail Kukushkin. Rojer en Tecau zijn als tiende geplaatst in Melbourne.

Igor Sijsling en Jesse Huta Galung spelen in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Philipp Oswald en Simon Stadler uit Duitsland. Robin Haase neemt het met de Duitser Christopher Kas op tegen de Rus Nikolay Davydenko en Andrey Golubev uit Kazachstan.

Mochten Haase en Kas de tweede ronde halen, dan treffen ze de als eerste geplaatste Amerikanen Bob en Mike Bryan. De tweelingbroers zijn de titelverdedigers.