Pérez is optimistisch over zijn loopbaan

Tiede-Jan Breevaart

Ondanks dat die weggestuurd is bij McLaren denkt Sergio Pérez dat hij ooit aan de top in de Formule 1 zal staan. Komend jaar zal hij zijn stuurmans kunsten voor de renstal van Force India vertonen.

Op F1.com zegt de Mexicaan dat hij wel veel geleerd heeft bij McLaren. "Ik heb nergens spijt van. McLaren is een geweldig team en ik zal altijd respect voor ze hebben. Helaas ging het vorig jaar om verschillende redenen niet zoals we verwacht hadden en hebben we het seizoen zonder podiumplaatsen afgesloten. De situatie waarin ik nu zit, is anders, maar net zo spannend. Ik ben zelf niet van mening dat mijn carrière aan het stagneren is. Dit maakt gewoon deel uit van het pad dat ik aan het afleggen ben in de F1. Ik ben ervan overtuigd dat mijn succesvolle periode nog gaat komen."

Hij wil verrassen en denkt dat dat kan met een Force India: "Force India is een team dat constant vooruitgang boekt. Ik denk dat dit gewoon een geweldige kans voor me is. Vorig jaar waren ze erg sterk en dit jaar liggen er kansen voor ons om samen nog veel sterker te zijn."