Lotus F1-Team niet naar eerste wintertest

DenS (Dennis)

Het team van Lotus zal niet aanwezig zijn bij de eerste wintertest. De test, die van 28 t/m 31 januari gehouden wordt in Jerez, past niet goed binnen hun schema. Dit meldt technisch directeur Nick Chester.

Het gaat om een bewuste keuze aldus Chester: "Meedoen aan de test in Jerez is niet ideaal met oog op het programma aan de hand waarvan we onze nieuwe auto ontwikkelen en construeren, dus we hebben besloten niet te participeren en onze auto pas later te onthullen."

"We zullen onze nieuwe bolide vermoedelijk voor de eerste test in Bahrein presenteren, zodat we hem daarna tijdens de twee tests in dat land zijn vuurdoop kunnen geven en uitvoerig kunnen testen onder representatieve omstandigheden.", aldus Chester.

Lotus liet begin december al weten de test graag te willen verschuiven, ze vonden het te vroeg in het jaar gepland. Romain Grosjean gaf daarbij aan dat zijn renstal vertraging had opgelopen bij de ontwikkeling van de 2014 bolide.

Het gerucht dat het team in financiële of organisatorische problemen verkeerd wordt hiermee alleen maar groter. Uiteraard meldt de technische directeur dat er niks aan de hand is: "We maken gestaag vooruitgang en ons nieuwe chassis is al door een flink deel van de FIA-crashtests gekomen. We hoeven alleen de neus-sectie nog te laten testen."