Di Natale stopt na dit seizoen

Frank (franklop)

Een van de meest trefzekere spitsen van de Serie A houdt het na afloop van dit seizoen voor gezien. Antonio Di Natale hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Geen enkele speler wist verspreid over de voorbije vijf seizoenen in de Serie A zo vaak te scoren als Di Natale. In 2010 en 2011 leverde zijn trefzekerheid hem zelfs de prijs voor de topscorer van de Italiaanse competitie op.

Aan die doelpuntenregen komt binnenkort een einde. Wanneer het huidige seizoen ten einde loopt, zit de voetballoopbaan van de 36-jarige aanvaller erop. Dat onthulde hij na afloop van de thuisnederlaag die hij maandag met Udinese leed tegen Hellas Verona (1-3).

"Aan het eind van het seizoen stop ik ermee", zo verzekerde hij de verzamelde media. "Ik heb er al over gesproken met mijn familie. Ik heb besloten dat dit mijn laatste seizoen zal zijn. In juni is alles voorbij." Over de invulling van zijn leven na zijn afscheid heeft Di Natale nog niet nagedacht. "Het doet pijn, want ik heb vaker gescoord voor Udinese dan ik uit eten ben geweest met mijn vrouw. Ik geef om Udinese, want deze club is als familie voor me."

Gedurende tien seizoenen bij i Bianconeri kwam de 42-voudig Italiaans international (elf treffers) tot 362 wedstrijden voor de club. Daarin was hij liefst 189 keer trefzeker. Daarvoor kwam hij uit voor Empoli, waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette.