Ribéry blijft Robben voor in verkiezing

Maarten (rubbereend)

Franck Ribéry is door spelers uit de Bundesliga verkozen tot beste speler van de eerste seizoenshelft. Dat schrijft Kicker. De Franse sterspeler van Bayern München bleef teamgenoot Arjen Robben ruimschoots voor.

Van de 238 spelers die hun stem uitbrachten, stemde ruim de helft (56,4 procent) op Ribéry. Robben moest met 11,4 procent van de stemmen genoegen nemen met plaats twee. Marco Reus van Borussia Dortmund eindigde op de derde plek met 6,8 procent. De vierde plek was weer voor een speler van Bayern. Aanvoerder Philipp Lahm kreeg namelijk 4,7 procent van de stemmen.

Opvallend genoeg ging de eer bij de trainers niet naar Pep Guardiola, maar naar Lucien Favre. De Zwitserse coach presteert uitstekend met Borussia Mönchengladbach, de huidige nummer drie van de Bundesliga. Tweede bij de verkiezing werd Markus Weinzierl (FC Augsburg), plaats drie was voor Jos Luhukay (Hertha BSC).

Bayern München hervat de Bundesliga op vrijdag 24 januari met een uitwedstrijd tegen Mönchengladbach. De Rekordmeister heeft na zestien wedstrijden zeven punten voorsprong op Bayer Leverkusen, dat een dag later tegen SC Freiburg speelt. Leverkusen heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Bayern.