[NFL] 49ers verslaan Packers in wildcardweekend

Joost (Hoogstaande)

De San Francisco 49ers hebben vannacht de overwinning in hun wildcardwedstrijd gepakt ten koste van de Green Bay Packers. Ze versloegen de ploeg uit Green Bay met 20-23.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. De 49ers pakten in het eerste kwart de leiding door middel van twee field goals van Phil Dawson. Pas na een interception konden de Packers aanvallend wat laten zien. Dat deden ze gelijk met een touchdown van Jordy Nelson op aangeven van Aaron Rodgers in het tweede kwart van de wedstrijd. De 49ers antwoordden met een rushing touchdown van Frank Gore. Door een late field goal van de Packers werd de ruststand van 10-13 bereikt.

In het derde kwart kwamen beide teams niet aan scoren toe. In het vierde kwart pakten de Packers de voorsprong door een touchdown van John Kuhn. Daar ging een aantal plays eerder wel een enorme fout van de Packers aan vooraf die niet door de scheidsrechters bestraft werd. De ploeg uit San Francisco liet het er niet bij zitten en scoorde via Vernon Davis na een mooie pass van quarterback Colin Kaepernick. Een field goal van de Packers zorgde voor een gelijke stand, maar de 49ers lieten hun laatste drive lang genoeg duren om in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende field goal te kunnen maken.

De 49ers gaan het nu opnemen tegen de Carolina Panthers in de divisional playoffs.