Darter Wade boos op de PDC

Boris (borisz)

De Engelse darter James Wade heeft een verklaring op zijn website gezet. In deze verklaring geeft hij zijn reactie over dat hij niet geselecteerd is voor de Premier League Darts. Zijn afwezigheid in de komende editie van de Premier League gaf voer voor speculatie. Hij is op het zachtst gezegd niet blij met de beslissing van de PDC. 

"Ik ben bitter en teleurgesteld om voor het eerst in zeven jaar geen uit te maken van de Premier League", schrijft de 30-jarige darter en de nummer zes van de wereld. "Het nieuws is verwoestend aangekomen, zeker ook omdat ik in 2013 een van de vier meest constante spelers was."

De PDC gaf aan dat Wade niet geselecteerd is vanwege gezondheidsredenen. In de verklaring zegt dat hij wel in staat is om deel te nemen aan de Premier League. "Ik heb niet zelf gevraagd om buiten de Premier League te worden gelaten. Ook heb ik een uitnodiging niet geweigerd, zoals veel mensen aan mij of mijn familie vragen. Verder wil er aan toevoegen dat er ook geen medische oorzaak is, of dat ik van specialisten een pauze moet nemen. Mijn geestelijke gezondheid is goed en mijn conditie is beheersbaar", aldus Wade, die al enige jaren lijdt aan depressies en daarvoor medicijnen slikt.

Wade, die op het WK in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Adrian Lewis, zegt geen andere keus te hebben dan de beslissing van de PDC te accepteren. "Ik werk harder dan ooit aan mijn spel en daarom is dit een grote klap. Ik ga er alles aan doen om terug te komen in de top vier. De recente resultaten geven aan dat ik daar thuishoor", aldus de winnaar van de Premier League in 2009. 

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn wel van de partij bij de komende editie van de Premier League. Van Gerwen zal zijn titel proberen te verdedigen.