Van Marwijk gaat met harde hand regeren

Maarten (rubbereend)

Bert van Marwijk gaat de duimschroeven aandraaien bij Hamburger SV. Volgens technisch directeur Oliver Kreuzer zijn de lieve dagen van de oefenmeester voorbij.

"Hij zal harder voor de spelers zijn, daar ben ik van overtuigd. Zo moet het ook zijn als het doel niet wordt bereikt", zegt Kreuzer in de Duitse kranten Die Welt en Hamburger Abendblatt. De directeur constateert net als Van Marwijk dat er te veel spelers denken dat het allemaal vanzelf gaat.

HSV heeft het moeilijk dit seizoen. Van Marwijk stapte na het begin van het seizoen in bij de Duitse club, maar veel succes heeft dat nog niet opgeleverd. HSV staat op de veertiende plek met twee punten voorsprong op de degradatiezone. "Ik denk wel dat het beter zal gaan als alle geblesseerden terug zijn", zegt Kreuzer.

Onder meer Rafael van der Vaart ontbreekt nog altijd. "Hij heeft ook privé een zware tijd achter de rug. Maar ik weet zeker dat hij nog minstens twee tot drie jaar op het hoogste niveau kan spelen." HSV begint op zondag 26 januari aan de tweede seizoenshelft. Dan is nummer zeven van de Bundesliga Schalke 04 te gast. Een week later volgt het bezoek aan Hoffenheim.