Afellay op de weg terug bij Barcelona

Frank (franklop)

Ibrahim Afellay lijkt op de weg terug bij FC Barcelona na langdurig blessureleed. De 27-jarige middenvelder trainde donderdag volledig mee in de eerste oefensessie van het jaar, meldt de Catalaanse club. Eind vorige maand had Afellay ook al een aantal volledige trainingen meegedaan.

De oud-PSV'er raakte in november 2012 in de wedstrijd van Nederland tegen Duitsland geblesseerd en speelde daarna geen duel meer. Afellay was op dat moment bezig aan een seizoen op huurbasis bij Schalke 04.

Afellay wordt geplaagd door blessures sinds zijn overstap van PSV naar Barcelona in januari 2011. Een gescheurde kruisband en een chronische spierblessure zorgden ervoor dat de 44-voudig international pas dertig competitiewedstrijden speelde in de afgelopen drie jaar. Afellay ging in augustus onder het mes en maakte half december voorzichtig zijn rentree op het trainingsveld.

In totaal stonden twintig spelers op het trainingsveld. Lionel Messi was nog niet van de partij. Het contract van Afellay bij de Catalaanse ploeg loopt nog tot 2015.