Vlaar maakt rentree, maar valt snel weer uit

Maarten (rubbereend)

Ron Vlaar heeft weinig plezier gehad aan zijn rentree bij Aston Villa. De aanvoerder van de Premier League-club kreeg al snel weer last van zijn kuit. Het is dezelfde blessure die Vlaar bijna een maand aan de kant hield.

"Het was fantastisch Ron te zien terugkeren", zei manager Paul Lambert, die de Nederlander na zeventig minuten weer naar de kant moest halen. "Hij kreeg weer last van zijn kuitblessure. Hopelijk is het niet te ernstig. We moeten afwachten."

Vlaar had pas één keer meegetraind sinds zijn blessure, maar wilde op eigen verzoek spelen tijdens de wedstrijd tegen Sunderland. Aston Villa won met de verdediger in de basis met 0-1. Tijdens de afwezigheid van Vlaar pakte de ploeg slechts één punt.

Lambert hoopt snel weer over zijn captain te beschikken. "Als hij het duel met Sheffield United mist, dan is dat oké. Belangrijkst is de wedstrijd tegen Arsenal. Hopelijk is hij hersteld voor die ontmoeting", aldus de manager.

Vlaar is bezig aan zijn tweede seizoen in Birmingham. Dit jaar kwam hij tot dusver tot vijftien optredens voor Aston Villa. Vorig seizoen speelde Vlaar 27 keer mee en scoorde hij tweemaal.