Gewilde Dost wil in Bundesliga blijven

Maarten (rubbereend)

Feyenoord en Vitesse dingen naar verluidt naar zijn hand, maar Bas Dost is niet van plan om te wijken uit de Bundesliga. De boomlange aanvaller moet bij VfL Wolfsburg genoegen nemen met een rol op het tweede plan, en is naarstig op jacht naar speelminuten.

Die minuten maakt hij bij voorkeur in de Bundesliga, zo laat hij het Algemeen Dagblad optekenen. "Ik wil hier niet klaar zijn. De Bundesliga is de beste competitie die er is", stelt hij in gesprek met de ochtendkrant. Na een periode van blessureleed hoopt Dost snel het vertrouwen van trainer Dieter Hecking te winnen.

"Ik sta te popelen. Je kunt veel zeggen van die Duitse clubs, maar je traint je het apezuur. Ik ben daarom hartstikke fit. Ik wil door, man. Alleen door in te vallen en te scoren, kan ik de druk opvoeren. Ik baal dat het nu winter is. Maar mocht ik hier niet kunnen spelen en ergens anders wel, dan moet ik daar goed over nadenken."

Bij Wolfsburg heeft de oud-aanvaller van FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen te kampen met concurrentie van Ivica Olic. "Je moet ook wat geluk hebben. Ik kwam net terug van mijn blessure en toen maakte Olic een wereldgoal tegen Dortmund. Wat wil je dan doen? Dan moet je gewoon gaan zitten en je bek houden. Zo is voetbal. Je moet ook niet vergeten dat Olic niet een of andere pipo is die net komt kijken. Dat telt hier allemaal mee."

Dost heeft bij Wolfsburg gezelschap van een Nederlandse assistent-trainer, Andries Jonker. De Amsterdamse oefenmeester deelt de mening van Dost en hoopt op een oplossing. "Bas is een fantastische speler", zegt hij.

"Maar hij snapt ook dat er geen aanleiding is om Olic te passeren. Hij moet op zijn beurt wachten en zien dat hij een spits van 34 eruit speelt. Wat voor hem het beste is? Ik heb hem gezegd dat hij moet gaan praten met technisch directeur Allofs. Bas kan een geweldige spits worden, maar hij moet wel perspectief hebben."

Eerder suggereerden diverse media dat zowel Vitesse als Feyenoord Dost op de korrel hebben. Beide ploegen zouden overwegen in januari tot actie over te gaan voor de 24-jarige aanvaller.