Standard eist 1,65 miljoen van Leuven

Maarten (rubbereend)

Standard Luik wil via een gang naar de rechter 1,65 miljoen euro zien te krijgen van Oud-Heverlee Leuven voor de blessure van Mehdi Carcela. Dat bedrag staat volgens de Belgische zender Sporza in de dagvaarding die Luik naar zijn competitiegenoot stuurde. De koploper van de Belgische competitie had donderdag al aangekondigd een rechtszaak te beginnen.

Standard wil een vergoeding voor de enkelblessure die Carcela opliep in de wedstrijd tegen Leuven op 8 december na een overtreding van Bjorn Ruytinx. Carcela's blessure zorgt bij de speler voor een waardevermindering van tien procent, zo stelt Standard.

Ook is volgens de Luikenaren Carcela een kans op een stap hogerop en de daarmee gepaard gaande salarisverhoging ontnomen. De club en speler willen die schade nu verhalen op Leuven. Standard denkt zelf recht te hebben op 1,4 miljoen euro, naast 250 duizend euro voor Carcela.

Carcela deelde na de overtreding nog een klap uit aan Ruytinx en ontving rood. Carcela kreeg vier wedstrijden schorsing opgelegd, Ruytinx één. Carcela is naar verwachting maanden uit de roulatie.