Directeur Nürnberg bezorgder dan Verbeek

Maarten (rubbereend)

Na zeventien speelronden wacht het 1. FC Nürnberg van Gertjan Verbeek nog altijd op de eerste competitieoverwinning van het seizoen. De Nederlandse oefenmeester is er sinds zijn komst eerder dit seizoen nog niet in geslaagd om het tij te keren voor de Duitse ploeg. Alle elf verzamelde punten zijn het gevolg van gelijke spelen.

De formatie van Verbeek hoeft dus vaak niet onder te doen voor de tegenstander, maar grijpt telkens net naast de winst. Volgens de Nederlandse oefenmeester duidt dit niet op een gebrek aan kwaliteit binnen de spelersgroep.

"De groep is goed genoeg", zo citeert Bild de eerder dit seizoen bij AZ ontslagen trainer. Verbeek gelooft dat hij zijn ploeg weer op de rails kan helpen. "In de breedte hebben we genoeg kwaliteit. Dat laten de jongens steeds weer zien."

Die visie wordt niet gedeeld door een collega van Verbeek. Directeur Martin Bader maakt zich meer zorgen dan de Nederlander. "Heel mooi dat de trainer in de jongens gelooft, maar we hebben slechts 11 punten en geen enkele overwinning behaald", zegt hij tegenover hetzelfde medium. "Als we nou 20 punten hadden, zou ik zeggen: het is okay."

Met zeventien speelronden achter de rug bezet Nürnberg de voorlaatste plaats in de Bundesliga. Alleen Eintracht Braunschweig deed het slechter. Ook die ploeg verzamelde elf punten, maar Nürnberg beschikt over een beter doelsaldo.