[NBA] Portland wint en blijft bovenaan

Maarten (rubbereend)

Portland Trail Blazers heeft donderdag gewonnen van Los Angeles Clippers en blijft daardoor aan de leiding in de Western Conference van de NBA. De Trail Blazers trokken in een spannende wedstrijd aan het langste eind. De basketbalploeg uit Portland won thuis na verlenging met 116-112.

Met nog minder dan tien seconden te spelen in de reguliere speeltijd leidden de Clippers met 101-98. Nicolas Batum scoorde vlak voor tijd de gelijkmakende driepunter. Chris Paul kreeg nog een kans op de winnende voor de Clippers, maar zijn schot raakte de rand van de basket. In de verlenging pakte Portland toch nog de winst.

Bij de Trail Blazers was LaMarcus Aldridge topscorer met 32 punten. Daarnaast pakte hij nog tien rebounds. Bij de Clippers, die vierde staan op de westelijke ranglijst, was Blake Griffin met 35 punten op dreef, terwijl Chris Paul een puntje minder scoorde.

San Antonio Spurs blijft derde na de 116-107 winst op Dallas Mavericks. Bij de Spurs was Tony Parker topscorer met 23 punten. Tim Duncan eindigde op 21 punten en dertien rebounds. Dirk Nowitzki scoorde 25 punten voor de Mavericks. De ploeg uit Dallas staat achtste in de Western Conference.

Alle uitslagen van donderdag:

Cleveland - Atlanta 125- 127 wnv
Houston - Memphis 100 - 92
Dallas - San Antonio 107 - 116
Portland - LA Clippers 116 - 112 wnv