Gijs Staverman vindt vuurdoop bij Top 2000 spannend

Redactie

Gijs Staverman vindt zijn eerste klus voor Radio 2 meteen een spannende. De dj mag op eerste kerstdag het eerste nummer in de lijst draaien en de jaarlijkse hitmarathon op 31 december ook afsluiten. "Het is meteen een superspannend begin", zegt Staverman tegen Novum Nieuws. "Ik heb er heel veel zin in."

"Om mee te doen aan zo'n prestigieus project is wel heel bijzonder", vervolgt Staverman. "Je hebt natuurlijk maar een paar van dat soort projecten." Om de Top 2000 te bestempelen als het hoogtepunt van zijn carrière gaat hem weer te ver. "Maar ik voel wel dat ik een klein beetje zenuwachtig ben. Ik vind het ook wel een beetje spannend. Zenuwachtig is misschien niet het juiste woord, spannend is beter."

Ook toen Staverman nog niet werkte bij Radio 2 galmde de hitlijst van de concurrent aan het eind van het jaar altijd uit zijn speakers. "Ik vind de Top 2000 echt de ultieme manier om het jaar af te sluiten", zegt hij. "Als ik in de auto zit of ik ben dingen aan het doen waarbij ik de radio heb aanstaan, dan staat die aan het eind van het jaar sowieso steevast op de Top 2000."

Dat de ontknoping van de lijst niet echt spannend is, maakt Staverman niets uit. Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de dertiende keer van de vijftien edities bovenaan. "We leven in een democratisch land en de Top 2000 is natuurlijk ook een democratische lijst", motiveert de dj. "Mensen mogen zelf stemmen en blijkbaar is het toch een van de belangrijkste platen die er ooit zijn gemaakt."

Het nummer behoort niet tot zijn persoonlijke top tien van beste nummers aller tijden. "Mijn gedroomde nummer één zou een nummer van Coldplay zijn", zegt Staverman na lang nadenken. "Ik denk dat The Scientist een van de mooiste platen is die Coldplay gemaakt heeft, dat zou mijn gedroomde nummer één zijn. Dat duurt nog wel een tijdje, maar wie weet."