Mourinho: "Arsenal-spelers huilen graag"

Olga Kroeders

De gemoederen liepen maandagavond hoog op tijdens het doelpuntloze gelijkspel tussen Arsenal en Chelsea. Diverse forse tackles van Chelsea werden door de fans en staf van de thuisploeg met afkeuring gadegeslagen. Die uitingen van onvrede stuitten weer op kritiek van José Mourinho en consorten. De wederzijdse onvrede culmineerde in een grove charge van John Obi Mikel en grote ophef om Theo Walcott, die een strafschop claimde.

Volgens Mourinho zijn de vele buitenlandse spelers van Arsenal de dissonant in het Engelse voetbal. Zij zouden het theater uit buitenlandse competities invoeren in de Premier League. "Ze huilen graag. Dat is inmiddels traditie", sprak de Portugese oefenmeester na afloop duidelijke taal ten overstaan van de verzamelde media. "In mijn ogen zouden Engelse spelers - als voorbeeld noem ik Frank Lampard - zulke situaties nooit uitlokken."

"Spelers uit andere landen, bepaalde landen in het bijzonder, hebben dat in hun bloed", ging de zelfbenoemde El Único verder. "Buitenlandse spelers brengen veel goeds naar de Premier League, maar ik geef de voorkeur aan Engels bloed in het voetbal. En Engels bloed in deze situaties zou zijn 'come on, let's go'."

Dankzij de remise van maandagavond hield Mourinho zijn ongeslagen reeks tegen Arsenal intact. Inmiddels heeft hij al tien wedstrijden niet van The Gunners verloren. De fans van de thuisploeg reageerden met spreekkoren waarin Mourinho beschuldigd werd van saai voetbal.

"Ik ben het eens met de spreekkoren", reageerde de in de zomer teruggekeerde trainer koeltjes. "Ik heb nu tien wedstrijden tegen ze gespeeld en nog nooit verloren. Tien keer, en zij winnen niet één keer. Dan mag je me noemen hoe je wil."