Schaken: "Hoop dat er iets leuks langskomt"

Frank (franklop)

Ruben Schaken maakt er geen geheim van dat hij Feyenoord niet als eindstation ziet. De 31-jarige aanvaller wil zijn geluk graag buiten de landsgrenzen beproeven. Het contract van de international loopt medio 2015 ten einde. Een eerder afscheid van Rotterdam is echter niet uitgesloten.

In de zomer van 2012 was Schaken naar verluidt al dicht bij een transfer naar een niet nader genoemde Turkse club. Mogelijk komt een overstap in de aankomende transferperiodes alsnog tot stand. "Ik doe gewoon mijn best en dan hoop je dat er iets leuks langskomt", laat hij Omroep Flevoland weten. "Is dat niet zo, dan is dat ook prima. Ik zit bij bij de mooiste club van Nederland dus ik zit wel goed. Maar het zou mooi zijn om mijn carrière in het buitenland af te sluiten."

Voorlopig houdt Schaken zich even niet met voetbal bezig. De winterstop start hij met een vakantie in Dubai. "Ik heb een zwaar jaar achter de rug met heel weinig vakantie", aldus de flankspeler. "Hard getraind, bij Oranje gezeten, Europees wat wedstrijden gespeeld en vorige winter nog geopereerd. Dus ik ga er extra van genieten."

Schaken was tijdens de eerste seizoenshelft niet altijd verzekerd van een basisplaats binnen de formatie van Ronald Koeman. Hij kwam tijdens zeventien duels in actie, waarvan viermaal als invaller. Zes keer werd hij bovendien vroegtijdig naar de kant gehaald.