Iniesta dolgelukkig met nieuw contract

Maarten (rubbereend)

Het nieuws was al even bekend, maar inmiddels is ook het papierwerk afgerond. Andrés Iniesta blijft tot medio 2018 aan FC Barcelona verbonden. Tegen die tijd is de behendige middenvelder 34 jaar oud.

Aangezien hij reeds op twaalfjarige leeftijd bij de Catalaanse grootmacht kwam binnenwandelen, heeft Iniesta er ruim twee decennia bij Barcelona opzitten wanneer hij zijn contract uitdient. "Ik ben zo blij dat ik hier kan blijven", zo reageerde hij op zijn contractverlenging via de officiële kanalen. "Het was mijn oude droom om zoveel mogelijk jaren voor Barcelona te spelen. Die droom kan ik nu voortzetten."

Iniesta verwacht nog jarenlang van waarde te kunnen zijn voor zijn geliefde club. "Ik voel me fit genoeg om het niveau dat ik al jaren haal vast te houden. Ik geloof ook dat ik mijn niveau hier nog kan verbeteren. Dat maakt me gelukkig."

Hoe zijn toekomst er na 2018 uit zal zien, laat Iniesta voorlopig in het midden. "Ik ben op dit moment 29 jaar oud, en moet nog een flinke poos op het niveau blijven dat gevraagd wordt bij deze club. Dat is mijn grootste motivatie. We zullen wel zien hoe ik me voel als ik 34 ben."

In het voorbije decennium sleepten Iniesta en Barcelona de ene na de andere hoofdprijs in de wacht. Ook de huidige jaargang gaan de Catalanen aan kop in de Primera División. Met zeventien speelronden achter de rug bedraagt de voorsprong op naaste belager Atlético Madrid drie punten. Real Madrid volgt op vijf punten.