Lotus: meeste teams hebben geldzorgen

Peterselieman

Volgens Gerard Lopez, mede-eigenaar van het Lotus F1 Team, hebben de meeste Formule 1-teams problemen om de eindjes in financieel opzicht aan elkaar te knopen. Ze willen er alleen niet mee naar buiten treden.

Lotus is een van hen. Het team uit Enstone bouwde een competitieve wagen, maar heeft veel problemen om de coureurs, medewerkers en leveranciers te betalen. Lopez sprak met f1news.ru. "Voor tachtig procent van de teams is de financiële situatie niet beter dan de onze. Als de helft ervan zou zeggen de Formule 1 te verlaten dan zou het kampioenschap in gaan storten."

Volgens Lopez is het lastig om op de traditionele manier aan sponsoren te geraken. "Ik kan naar potentiële investeerders stappen en zeggen 'ik wil miljoenen auto's verkopen die op groene energie en hybride technologie rijden' en zij zeggen 'wauw, we gaan kijken of we dat voor elkaar kunnen krijgen.' Maar als ik ze vraag om geld voor de Formule 1 om te participeren in een van de grootste sportevenementen ter wereld, dan krijg je niet vaak hetzelfde antwoord."