Van der Hoorn steekt hand in eigen boezem

Frank (franklop)

In zijn jacht op een basisplek bij Ajax zag Mike van der Hoorn talenten Joël Veltman en Stefano Denswil voorbijschieten. De 21-jarige verdediger steekt de hand in eigen boezem. Sinds zijn transfer van FC Utrecht naar Amsterdam moest Van der Hoorn vooral genoegen nemen met minuten in de Jupiler League, voor Jong Ajax.

Wel bracht Frank de Boer hem tijdens Champions League-duels meermaals binnen de lijnen. Naar eigen zeggen had Van der Hoorn meer kunnen halen uit zijn eerste halfjaar in dienst van de regerend landskampioen. "Mijn motivatie liet soms te wensen over. Dat neem ik mezelf kwalijk", zo liet hij De Stentor weten.

De in Almere geboren mandekker is niet van plan om bij de pakken neer te zitten. Hij wil zich in de tweede seizoenshelft revancheren voor zijn matige start. "Bij de beloften moet ik iedere wedstrijd laten zien dat ik er ben. Ik mag niet te teleurgesteld zijn."

"Ik moet gewoon wedstrijden spelen in het eerste, en daar ritme opdoen. Dat duurt even, maar als het eenmaal loopt, ben je niet meer af te stoppen. Zo ging dat bij FC Utrecht ook. Ik hoop dat bij Ajax ook te bereiken."