Van Gaal over Tottenham: "De kans is groot"

Maarten (rubbereend)

Louis van Gaal gaat naar alle waarschijnlijkheid na het WK aan de slag als manager van Tottenham Hotspur. Hij moet in Londen de ontslagen Andre Villas-Boas opvolgen.

Tottenham Hotspur wil Van Gaal per direct aanstellen, maar een duobaan tot aan het WK in Brazilië ziet de bondscoach van het Nederlands elftal niet zitten. "Iedereen die mij kent weet, dat ik dat niet doe", zegt Van Gaal in gesprek met de NOS.

Volgens De Telegraaf bracht voorzitter Daniel Levy al een bezoek aan Van Gaal. De voorzitter wil graag met Tottenham de Premier League winnen en de Champions League in. Van Gaal wordt door hem gezien als ideale kandidaat.

Over contacten met Tottenham Hotspur laat de kandidaat zich niet uit. "Ik heb gezegd dat ik in de Premier League wil gaan werken, dus de kans is groot. Er is een tijd dat het bekend wordt en er is een tijd dat dat moeten worden voorbereid. Dan is er geen plaats voor de media", aldus Van Gaal.

In eerste instantie was Frank de Boer de grootste kandidaat om Villas-Boas op te volgen. De succesvolle trainer van Ajax gaf al snel aan gevleid te zijn door de interesse, maar niet in te gaan op de belangstelling. Ook Guus Hiddink was in beeld, maar hij heeft al een akkoord met de KNVB om Louis van Gaal op te volgen als bondscoach.

Eerder dit jaar gaf Van Gaal al aan na het WK in Brazilië te stoppen met het bondscoachschap omdat hij dagelijks op het veld wil staan. Hij wil graag aan de slag in de Premier League en krijgt die kans nu bij Tottenham Hotpsur. Van Gaal was eerder hoofdtrainer bij Ajax, Barcelona, AZ en FC Barcelona.