[Serie A] Palacio beslist stadsderby in voordeel Inter

Boris (borisz)

Rodrigo Palacio heeft Internazionale zondag op de valreep een overwinning op rivaal AC Milan bezorgd. De Argentijnse spits maakte drie minuten voor tijd het enige doelpunt in de stadsderby die in Giuseppe Meazza werd gespeeld. Bij Milan speelde Nigel de Jong de gehele wedstrijd mee en viel Urby Emanuelson direct na rust in.

Inter steeg door de zege naar de vijfde plek, vijftien punten achter koploper Juventus. Milan volgt op slechts de dertiende plek, met twaalf punten minder dan de stadsgenoot.

Het treffen tussen de stadsgenoten wordt nog altijd een topper gezien, al wijst de stand op de ranglijst momenteel anders uit. Voetballend was de derby onder de maat, maar fysiek werd er op het scherpst van de snede gespeeld. Illustratief was een snoeiharde tackle van Milan-middenvelder Sulley Muntari op Jonathan. De actie van de Ghanees werd niet met een kaart bestraft. In blessuretijd van de wedstrijd zou Muntari alsnog van het veld worden gestuurd.

De hoogtepunten waren op een hand te tellen. Andrea Poli kreeg namens Milan de grootste kans van de eerste helft, maar de middenvelder schoot over. Ook in het tweede bedrijf viel er aanvankelijk weinig te genieten. Tien minuten voor tijd liet Palacio het publiek opveren met een grote kans. De spits vond toen nog doelman Christian Abbiati op zijn weg, maar even later zou dat anders zijn. In de 85e minuut maakte Palacio met een schitterende hakbal de winnende goal.

In blessuretijd was Milan nog dicht bij de gelijkmaker. De Jong kwam een fractie tekort om een voorzet binnen te knikken. Bij ploeggenoot Muntari waren de stoppen toen al doorgeslagen. Hij mocht met een rode kaart vroegtijdig gaan douchen.