[PL] Suárez leidt Liverpool langs Cardiff

Frank (franklop)

Luis Suárez heeft zijn grootse vorm bij Liverpool zaterdag opnieuw geëtaleerd. De Uruguayaanse spits was bij de 3-1 zege tegen Cardiff City goed voor twee doelpunten en een voorzet op Raheem Sterling. Jordon Mutch tekende na rust voor de tegentreffer voor de ploeg uit Wales.

Op Anfield Road werd vrijwel meteen duidelijk dat Cardiff als doel had om de schade te beperken. De ploeg van de geplaagde trainer Malky Mackay zakte ver terug en liet een fel Liverpool het spel maken. Dat deed de thuisploeg met overgave, maar het vizier stond in de beginfase niet op scherp.

Suárez toonde in de 25e minuut aan dat hij altijd levensgevaarlijk is. De oud-Ajacied zette een aanval zelf op en volleerde de bal fraai de korte hoek in. Drie minuten voor rust werd de Uruguayaan weer weggestuurd. Nu was hij niet zelfzuchtig en gaf hij Sterling een niet te missen kans. Op slag van rust krulde Suarez bovendien de 3-0 binnen.

Na de thee bleef Liverpool aanvallen, maar de scherpte was wat weggeëbd. Uit een vrije trap kopte Mutch de eretreffer van Cardiff binnen, maar ook dat blies de wedstrijd geen nieuw leven in.

Met de twee doelpunten vestigde Suárez, die nu al op negentien treffers staat in de Premier League, een nieuw record. In december scoorde hij al tien keer en sinds het begin van de Premier League was nog geen enkele speler in één maand zo trefzeker.

Door de zege staat Liverpool nu bovenaan in de Engelse competitie. De Reds haalden 36 punten uit zeventien duels. Arsenal heeft een punt minder, maar speelt maandag nog tegen Chelsea.