Clasie: "Niet altijd mezelf geweest"

Tiede-Jan Breevaart

Jordy Clasie is blij dat Feyenoord in 2013 steeds constanter is geworden. Een tevreden gevoel overheerst dan ook bij de middenvelder van de Rotterdammers.

"We hebben veel punten laten liggen in het begin van het seizoen, maar nu hebben wij de stijgende lijn weer te pakken. We zitten er dichtbij", doelt Clasie op de stand in de Eredivisie. Als zaterdag Feyenoord wint van PEC Zwolle, dan vindt het de aansluiting bij de top.

Tijdens de laatste twee wedstrijden wisten de Rotterdammers echter niet te overtuigen. "Maar we hebben ze wel winnend afgesloten. We hebben ook fases in de competitie gehad dat wij die duels verloren, nu trekken we ze wel over de streep", constateert Clasie tegen RTV Rijnmond.

"Zolang je punten blijft pakken groeit het vertrouwen. We willen dat het spel beter wordt, zoals tegen PSV en SC Heerenveen, hopelijk lukt dat tegen PEC Zwolle."

Op zijn eigen jaar kijkt Clasie met gemengde gevoelens terug. "Een jaar met tegenslagen. Een bepaalde periode was ik niet mezelf, zat ik in een dip. Maar ik heb ook momenten gehad meegemaakt met Feyenoord en het Nederlands elftal."