Duik het water in met Oculus

Pheno

Rotterdamse studio Vertigo Games onthult vandaag een pre-alpha multiplayer gameplaytrailer voor de duikgame World of Diving, die onlangs op Steam Greenlight werd goedgekeurd. Het spel ondersteunt Oculus Rift.

"Toen de game werd goedgekeurd door de Steam community in September, betekende dat voor ons dat er wel degelijk een markt is voor World of Diving. Sindsdien heeft de ontwikkeling grote sprongen gemaakt", vertelt Tristan Lambert, Lead Programmer op het project. "Onlangs is de multiplayer modus toegevoegd, en ons interne test team was zo enthousiast dat we hebben besloten niet langer te wachten om er iets van te laten zien."

World of Diving is nu in pre-alpha. In afwachting van de release kunnen spelers vanaf vandaag terecht op de officiële website op, waar zij teams kunnen vormen met vrienden, al personages kunnen maken, en in-game beloningen kunnen vrij spelen. Elke speler zijn eigen Diving level. Met deze levels komen steeds interessantere extraatjes, waaronder vroegtijdige toegang tot World of Diving en exclusieve in-game beloningen.

Spelers upgraden hun level door Diving XP te verdienen in missies, deel te nemen aan community-activiteiten, en feedback en ideeën te leveren voor de ontwikkeling. In de nabije toekomst kan men ook direct upgrades aanschaffen.

"Met dit online platform, dat verfijnde feedback en beloning daarvan mogelijk maakt, hopen we de betrokkenheid van onze bescheiden, maar enthousiaste en groeiende community naar een nieuwe hoogte te brengen", zegt Richard Stitselaar, Creative Director bij Vertigo Games.

World of Diving wordt eind 2014 op Steam verwacht voor Windows, Mac-OS en Linux, en zal volledige Oculus Rift ondersteuning bieden.