Bouw WK-stadion Manaus hervat

Frank (franklop)

De bouw van het WK-stadion in Manaus mag worden hervat. Dat heeft een Braziliaanse rechter woensdag bepaald. De bouw van de Arena Amazonia was stilgelegd, nadat zaterdag een man om het leven was gekomen. Hij viel tijdens werkzaamheden aan het dak van 35 meter hoogte naar beneden.

Inspecties toonden maandag en dinsdag aan dat aan alle voorschriften is voldaan om de veiligheid van de bouwers te garanderen. De werkzaamheden aan het dak mogen van de rechter alleen overdag worden uitgevoerd. Het ongeluk van de 22-jarige man gebeurde rond 04.00 uur.

Het stadion in Manaus is tijdens het WK voetbal gastheer van vier groepsduels. Engeland en Italië spelen er op 15 juni hun openingswedstrijd. Ook de Verenigde Staten en Portugal treffen elkaar in het complex dat plaats moet bieden aan 42 duizend toeschouwers.

De Arena Amazonia wordt door het incident en het stilleggen van de bouw waarschijnlijk later opgeleverd dan gepland. De precieze vertraging is nog niet bekend.

De WK-stadions hadden eigenlijk voor het einde van dit kalenderjaar opgeleverd moeten worden aan de FIFA. De bouwwerkzaamheden hebben in enkele stadions flinke vertraging opgelopen. In totaal zijn er nu vijf doden gevallen bij bouwwerkzaamheden in aanloop naar het WK.