Raja Casablanca tegen Bayern in WK-finale

Peterselieman

Raja Casablanca heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. De Marokkanen waren voor eigen publiek in Marrakech met 3-1 te sterk voor Atletico Mineiro. Een doelpunt van Ronaldinho mocht voor de Brazilianen niet baten. Raja Casablanca stuit zaterdag in de eindstrijd op Bayern München, dat dinsdag achteloos Guangzhou Evergrande opzij zette.

Na een doelpuntloze eerste helft barstte het spektakel na rust los. Mouhcine Iajour scoorde voor Raja de openingstreffer. Het antwoord van Zuid-Amerikaans kampioen Mineiro liet middels voormalig wereldvoetballer van het jaar, Ronaldinho, niet lang op zich wachten.

In de 84e minuut bracht Mouhcine Moutouali Raja opnieuw op voorsprong. Vianney Mabide maakte diep in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde.

Het is voor het eerst dat de finale van het WK voor clubteams niet tussen een Zuid-Amerikaanse en Europese ploeg gaat. De mondiale titelstrijd bestaat sinds 2000 in zijn huidige vorm. Vorig jaar verraste het Braziliaanse Corinthians Chelsea in de finale.