[Roddelcorner] Suárez gefopt & Chilenen maken ons bang

Maarten (rubbereend)

Elke week gaan we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samenbrengen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

De Chilenen proberen ons bang te maken
Het WK voetbal werpt zijn schaduw al vooruit. Sinds de loting leeft het WK steeds meer. Het Chileense biermerk Cristal springt hier slim op in. Met een spannend reclamefilmpje waarin een Nederlandse fan tot in de douche achtervolgd wordt stoken ze het vuurtje in Chili vast een beetje op.


De reclame van Cristal (Bron: YouTube)

Sport steunt Serious Request
Vandaag is Serious Request weer van start gegaan. Giel, Coen en Paul zamelen met hun actie geld in voor de bestrijding van diarree bij kinderen in de derde wereld. Ook vanuit de sportwereld zijn er diverse initiatieven ter ondersteuning van de actie. Zo zal FC Utrecht hun bekerwedstrijd is een speciaal shirt spelen. Op de veiling zijn er veel sportitems te vinden. Ze kan je er bieden op (gesigneerde) shirts van vele clubs. Als je voetbal kijken vanuit een jacuzzi leuk lijkt dan kan je op dit item bieden. Ook kan je meebieden op dagje raften met wildwaterkanoër Maarten Hermans. En als je les wilt krijgen van een olympisch kampioen dan moet je bieden op een surfkamp met Dorian van Rijsselberghe.

Poetin pesten
Er is al tijden veel te doen over de anti-homowetgeving in Rusland en al helemaal in aanloop naar de Olympische Spelen in Sochi. In de Verenigde Staten hebben ze een subtiele manier gevonden om hun ongenoegen duidelijk te maken. Ze hebben namelijk Billie Jean King aan de Amerikaanse delegatie voor de Winterpelen toegevoegd. Jean King was in de jaren '70 een van de eerste sporters die openlijk uitkwam voor haar homoseksualiteit. Ze zal onder andere aanwezig zijn bij de openingsceremonie. Bij de sluitingsceremonie zal oud-ijshockeyster Caitlin Cahow aanwezig zijn, ook zij is lesbisch.

Klein meisje fopt Luis Suárez
Al jaren is het een mooi gebruik dat voetbalploegen het veld opkomen met kinderen aan hun handen. De laatste jaren maken die kleine mascottes steeds vaker van de mogelijkheid gebruik om spelers van de tegenstander in het ootje te nemen. Tijdens de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Liverpool was Luis Suárez het slachtoffer.

En zo werd Suàrez gefopt (Bron: Vine)

Bijzonder afscheidscadeau Massa
Vorige week nam Felipe Massa tijdens de kerstlunch in Maranello afscheid van het Ferrari Formule 1-team. Van Ferraribaas Luca di Montezemolo kreeg de Braziliaan een bijzonder afscheidscadeau. Massa kreeg namelijk een motorblok, de V8 uit de Ferrari F2008. Met die auto werd de coureur, die vertrekt bij de Italianen, in 2008 bijna wereldkampioen. Hij strandde toen op punt van wereldkampioen Lewis Hamilton.

Guidetti zingt Wham!
John Guidetti is niet alleen virtuoos met zijn voeten maar ook met zijn stem. In een videoclipje dat zijn club Manchester City publiceerde zingt de aanvaller een stukje uit Last Christmas van Wham!. Eerder was Guidetti al te horen met All I Want for Christmas van Mariah Carey. Hopelijk zien we de speler van The Citizens binnenkort weer op het veld schitteren in plaats van bij de karaokemachine.


De zingende John Guidetti (Bron: YouTube)

Van der Garde in het huwelijksbootje gestapt
Afgelopen weekend trad Giedo van der Garde in het huwelijk met Denise Boekhoorn, dochter van zakenman en N.E.C.-fan Marcel Boekhoorn. Met zo'n schoonvader zal het aan niets ontbreken op het huwelijksfeest. Zo was oud-premier Jan Peter Balkenende aanwezig om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand het stel in de echt te verbinden. De ceremonie vond plaats in driesterrenrestaurant De Librije.

Bij het aansluitende feest in hotel Lumen waren vele bekenden uit de racewereld aanwezig. Jos Verstappen, Tom Coronel en Christijan Albers waren de vertegenwoordigers van de Nederlandse toppers. Ook was er een afvaardiging van Caterham, het team waarvoor Van der Garde afgelopen seizoen racete. Xander de Buisonjé mocht het feest met een optreden afsluiten.

Berry van Aerle, de musical
Als er over diverse grootheden een musical gemaakt wordt dan mag Berry van Aerle niet ontbreken moeten ze in Helmond hebben gedacht. Stichting De Helmondse Musical wil vanaf komend jaar elke twee jaar een musical op de planken brengen over een Helmonds onderwerp. Het moet een nieuwe traditie worden en waar kan je beter mee beginnen dan een uitvoering over de oud-PSV'er. Fans moeten nog even geduld hebben want de musical gaat pas 26 december 2014 in première. Wil je meespelen? Je kan je hier inschrijven voor de audities. Van Aerle zelf vindt het een leuk idee: "Als ik uitgenodigd zou worden voor die musical over mij, dan zou dat wel leuk zijn. Anders koop ik gewoon een kaartje."

Het NK tegenwindfietsen
Deze week kon je op de Frontpage al lezen over het NK tegenwindfietsen; Bart Brentjens eerste winnaar NK tegenwindfietsen. Voormalig olympisch kampioen Bart Brentjens ging met de titel aan de haal. Pro Shots was aanwezig om foto's te maken en we willen jullie een paar mooie kiekjes niet onthouden.

Vol overgave stort deze deelneemster zich op de tocht tegen de wind in (Foto: Pro Shots)
Vol overgave stort deze deelneemster zich op de tocht tegen de wind in (Foto: Pro Shots)

Op de Oosterscheldekering had de wind helemaal vrij spel (Foto: Pro Shots)
Op de Oosterscheldekering had de wind helemaal vrij spel (Foto: Pro Shots)

Een poncho lijkt ons niet het handigste kledingstuk om tegen de wind in te fietsen (Foto: Pro Shots)
Een poncho lijkt ons niet het handigste kledingstuk om tegen de wind in te fietsen (Foto: Pro Shots)