Gattuso: "Ik voel me beledigd"

Frank (franklop)

Gennaro Gattuso ontkent dat hij ook maar iets maken heeft met matchfixing in de Italiaanse Serie A. De oud-speler van AC Milan wordt genoemd als verdachte. De Italiaanse Guardia di Finanza deed dinsdagochtend huiszoeking in het onderkomen van Gattuso in Gallarate.

Zijn naam wordt genoemd bij drie verdachte wedstrijden uit het seizoen 2010/11, het jaar waarin AC Milan voor het laatste landskampioen werd. Gattuso ontkent echter iedere vorm van betrokkenheid.

"Ik ben boos en ik voel me beledigd", reageerde de Italiaan volgens De Telegraaf op de nationale televisie. "Ik zou niet eens weten hoe ik een wedstrijd op illegale wijze zou moeten beïnvloeden. Ik snap niets van dat hele gedoe." De openbaar aanklager kwam Gattuso op het spoor via afgetapte telefoontaps.

Gennaro Gattuso (35) speelde van 1999 tot 2012 voor AC Milan. De 73-voudig international speelde voor de Rossoneri in totaal 468 officiële wedstrijden, waarvan 335 in de Serie A. In het shirt van Milan won Gattuso onder meer tweemaal de landstitel en twee keer de Champions League.

Overigens is de Italiaan niet de enige die wordt genoemd als verdachte. Christian Brocchi, eveneens een oud-speler van Milan, zou in zijn tijd bij Lazio ook betrokken zijn geweest bij omkoping.