'Roda wil Faber weglokken bij PSV'

Maarten (rubbereend)

Sinds het ontslag van Ruud Brood is Roda JC op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Limburgers hebben naar verluidt hun zinnen gezet op Ernest Faber. De voormalige verdediger is momenteel samen met Phillip Cocu verantwoordelijk voor de hoofdmacht van PSV.

Eerder stond hij al op eigen benen bij FC Eindhoven en was hij onder Bert van Marwijk assistent bij Oranje. Roda klopte anderhalf jaar geleden al eens aan bij Faber, maar kreeg toen nul op het rekest. Of de club uit Kerkrade deze keer een betere kans maakt om de enkelvoudig international in te lijven valt nog te bezien.

Volgens De Telegraaf ziet Roda Faber als een lange termijnoplossing. Het bestuur van de huidige nummer veertien van de Eredivisie ziet geen heil in een tussenpaus. "Onze voorkeur gaat uit naar het vastleggen van een trainer voor een langere periode en niet naar het aanstellen van een tussenpaus", zo liet Marcel van den Bunder weten.

De algemeen directeur van Roda wil de interesse in Faber bevestigen noch ontkennen. Ook technisch manager Leon Vlemmings wil volgens het ochtendblad niet ingaan op de vermeende belangstelling voor de assistent-trainer van PSV.

Wel liet Vlemmings doorschemeren dat er haast geboden is bij het vinden van een nieuwe trainer. "Als we op 5 januari op trainingskamp gaan, staat er een trainer voor de groep." Voorlopig nemen assistenten Regilio Vrede en Rick Plum de honneurs waar. Zondagmiddag staan zij voor hun eerste opgave. Roda krijgt dan bezoek van landskampioen Ajax.