[NFL] Bengals laten grote kans liggen in Pittsburgh

Joost (Hoogstaande)

De Cincinnati Bengals hebben vannacht niet weten te profiteren van de nederlaag die de New England Patriots leden bij de Miami Dolphins zondagavond. In Pittsburgh verloren de Bengals met 30-20 van de Steelers. Zo blijven ze vierde in de AF Conference.

Het verschil werd direct in het eerste kwart gemaakt. De Bengals kwamen niet lekker in de wedstrijd en het ging van kwaad tot erger. Bengals' punter Kevin Huber werd na vijf minuten spelen vlak voor zijn eigen endzone getackled. Le'Veon Bell profiteerde van die fout door de touchdown voor de Steelers een play later binnen te rushen. De tweede touchdown kwam van Antonio Brown. Steelers' quarterback Ben Roethlisberger moest even uitwijken maar gaf daarna een fantastische pass op Brown die in de endzone stond. Niet veel later kwam de genadeklap al. Brown ving de punt van de Bengals en rushte deze terug de endzone in. Het werd daardoor niet alleen 21-0, maar er vielen ook grote klappen aan de kant van de Bengals. Huber kreeg een dusdanig harde hit te verduren dat hij het spel moest verlaten. Hij hield er een gebroken kaak aan over.

Daarna zakte de wedstrijd wat in. In het tweede kwart scoorden de Steelers twee field goals en de Bengals één touchdown en in het derde kwart scoorden de Steelers nog een field goal. De score was daarmee opgelopen tot 30-7. Het leek onoverbrugbaar maar de Bengals geloofden er nog in.

In het vierde kwart gingen ze daarom nog een keer furieus van start. Dat resulteerde binnen de minuut in een touchdown van Tyler Eifert op aangeven van quarterback Andy Dalton. Dat gaf de Bengals weer wat hoop. In een alles of niets situatie vond Dalton Marvin Jones in de endzone in een 4th down conversion. De two-point conversion na de touchdown mislukte echter wel. Door goed spel van de Steelers en wat defensieve fouten van de Bengals kwam er geen verandering meer in de score.

De Bengals lieten zo de kans liggen om mogelijk morgen al de AFC North Division champions te worden. Daarvoor moest er gewonnen worden van de Steelers en moesten de Lions aankomende nacht winnen van de Ravens. Nu blijft het in die divisie nog even spannend.  

Overige uitslagen:

Thuis Uit Score
Denver Broncos San Diego Chargers 20 - 27
New York Giants Seattle Seahawks 0 - 23
Atlanta Falcons Washington Redskins 27 - 26
Indianapolis Colts Houston Texans 25 - 3
Jacksonville Jaguars Buffalo Bills 20 - 27
Miami Dolphins New England Patriots 24 - 20
Minnesota Vikings Philadelphia Eagles 48 - 30
Cleveland Browns Chicago Bears 31 - 38
Tampa Bay Buccaneers San Francisco 49ers  
Carolina Panthers New York Jets 30 - 20
Oakland Raiders Kansas City Chiefs 31 - 56
Dallas Cowboys Green Bay Packers 36 - 37
St. Louis Rams New Orleans Saints 27 - 16
Tennessee Titans Arizona Cardinals 34 - 37 (na overtime)
Detroit Lions Baltimore Ravens (wordt vannacht gespeeld)