Selectie Roda verrast door ontslag Brood

Maarten (rubbereend)

De spelersgroep van Roda JC zag het ontslag van trainer Ruud Brood niet aankomen. Dat zegt aanvoerder Mark-Jan Fledderus een dag later. Roda JC-trainer Ruud Brood werd zondag ontslagen door de clubleiding, vanwege aanhoudende, tegenvallende prestaties.

Roda verloor zaterdagavond met 4-3 van N.E.C. Nijmegen, nadat de ploeg een 0-2 voorspong had weggegeven. Het bestuur heeft assistenten Regilio Vrede en Rick Plum de verantwoordelijkheid gegeven voor de laatste twee duels van dit kalenderjaar.

"Het vertrek van Ruud kwam voor de spelersgroep enerzijds als een verrassing, omdat wij door de directie niet in het besluit zijn gekend", vertelt de middenvelder aan De Telegraaf. "Anderzijds zijn de resultaten de laatste weken natuurlijk niet goed en weet je dat dit kan gebeuren."

"Ik had een heel goede relatie met de trainer. Dat ik die twee ballen er tegen Sparta in schoot en Roda JC in de eredivisie hield, was heel speciaal en schept natuurlijk een band."

Fledderus laat verder weten dat hij enorm baalt van het ontslag. "Ik waardeer hem als trainer en mens en vind het erg dat we met z’n allen het tij niet hebben kunnen keren. Die gevolgen zijn heel ingrijpend. Maar zo eerlijk moet je wel zijn: de laatste anderhalf jaar is het natuurlijk niet goed gegaan met Roda JC."

"Vorig jaar speelden we ons op de laatste play-offdag veilig en nu zijn we naar de veertiende plaats gezakt. Qua resultaten heeft de directie toch misschien wel een punt."