[NBA] Portland blijft winnen en behoudt koppositie

DeLuna

Portland Trail Blazers staat nog steeds aan kop in de Western Conference van de NBA. Ze versloegen Detroit Pistons zondag met 111-109 en boekten daarmee de vierde overwinning op rij. De basketbalploeg uit Portland heeft nu 21 overwinningen en vier nederlagen.

Na de reguliere speeltijd stonden beide teams op 99 punten. In de verlenging wist Damian Lillard in de allerlaatste seconde de zege binnen te halen. LaMarcus Aldridge werd topscorer bij de Trail Blazers met 27 punten. Detroit Pistons komt door de nederlaag op elf zeges en veertien verliespartijen en staat daarmee vijfde in de Eastern Conference.

In de met 106-91 gewonnen wedstrijd van Sacramento Kings tegen Houston Rockets speelde Rudy Gay een hoofdrol. De speler die vorige week overkwam van de Toronto Raptors en zijn thuisdebuut maakte bij de ploeg uit Sacramento werd meteen topscorer. Gay scoorde 26 punten en pakte vijf rebounds.

De Kings verloren acht van hun laatste tien wedstrijden en staan voorlaatste in de Western Conference. In totaal wonnen ze zeven wedstrijden en verloren er vijftien. De Rockets staan vijfde met zestien zeges en negen verliespartijen.

Uitslagen:

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 109 - 111
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 93 - 101
Sacramento Kings - Houston Rockets 106 - 91
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 101 - 98
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 102 - 93
Phoenix Suns - Golden State Warriors 106 - 102