[PDC WK] Anderson, Hamilton en Nicholson maken geen fout

Boris (borisz)

Op zaterdagavond hadden de geplaatste spelers geen enkele moeite met hun tegenstanders. Robert Thornton en Andy Hamilton gaven nog een set weg. Gary Anderson en Paul Nicholson wonnen met 3-0. 

Julio Barbero v Andree Welge (v)

Barbero maakt zijn debuut op het PDC WK. De Spaanse qualifier was met 4-1 te sterk voor Andree Welge uit Duitsland. Barbero nam het later op de avond op tegen Hamilton.

Robert Thornton (9)* v Max Hopp

Hopp begon goed aan de partij. Hij brak Thornton en won de eerste set met 1-3. Hopp trok zijn vorm door in de tweede set, maar op 2-2 sloeg The Thorn toe. Hij brak Hopp in de vijfde leg en trok de stand gelijk. Hopp kon vorm niet vasthouden en verliest eenvoudig sets drie en vier. De gemiddelden waren 86,9 voor The Thorn en 80,2 voor Maximiser. 

Gary Anderson (18)* v Mark Dudbridge

Anderson had geen last van de stress in de eerste ronde. Met 97,8 gemiddeld won hij in drie sets van Dudbrigde. De setstanden waren 3-1, 3-2 en 3-0. Dudbrigde gooide 90,4 gemiddeld maar echte grote scores ontbraken. Voor de verliezend finalist van 2005 houdt het na één ronde op. 

Andy Hamilton (5)* v Julio Barbero

Hamilton had het lastig tegen Barbero. Uiteindelijk won hij wel de eerste twee sets tegen Barbero. De Spaanse qualifier won nog wel de derde set met 2-3 maar daarna zette Hamilton een tandje bij. Met onder andere een 112 finish won hij de vierde set met 3-0. In de tweede ronde treedt Hamilton aan tegen Barbero. 

Paul Nicholson (20)* v Stuart Kellett

Kellet kreeg kansen tegen Nicholson, alleen op het moment dat het moest leverde de 32-jarige Engelsman niet. Nicholson won de partij met 3-0. De setstanden waren 3-1, 3-0 en 3-2. 

Op zondagavond komen er twee Nederlanders in actie. Raymond van Barneveld speelt tegen Jamie Lewis. Jamie Caven is de tegenstander van Jelle Klaasen.