[NBA] Thuiszege Brooklyn op Clippers

Frank (franklop)

Brooklyn Nets heeft donderdag (plaatselijke tijd) een thuisoverwinning geboekt op Los Angeles Clippers: 102-93. Voor de Nets was het pas de achtste zege in 22 duels in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA.

Daar leek het lang niet op uit te draaien. De Clippers namen in Brooklyn een voorsprong van 23-10. Met een driepunter leidde Brook Lopez vervolgens de ommekeer in. Hij had samen met Andray Blatche en Joe Johnson, beiden goed voor 21 punten, een flink aandeel in de uiteindelijke zege.

LaMarcus Aldridge stal namens Portland Trail Blazers de show in het gewonnen duel met Houston Rockets (111-104). Hij maakte niet alleen 31 punten, maar pakte ook liefst 25 rebounds. Daarmee was Aldridge verreweg de gevaarlijkste man aan de zijde van de Trail Blazers, die al voor de 19e keer wonnen en daarmee koploper zijn in de Western Conference.

Aan de overkant had Dwight Howard ook zijn dag, maar zijn 32 punten en 17 rebounds bleken onvoldoende om de Rockets dit seizoen voor een tweede keer langs Portland te leiden. "Elke keer als we er dicht bij waren om het gat te dichten, sloegen zij weer toe met een prachtige worp", verzuchtte Howard.

Thuiszege Brooklyn op Clippers
Thuiszege Brooklyn op Clippers (Foto: ANP)