Cel voor aanzetten tot ontucht meisje met baby

Redactie

Een 35-jarige man uit Heeswijk-Dinther is donderdag veroordeeld tot tien maanden cel voor het aanzetten van een 17-jarig meisje tot het plegen van ontucht met haar nog geen jaar oude zusje. Ook acht de rechtbank in Den Bosch de man schuldig aan het verspreiden van kinderporno. Het meisje is veroordeeld tot 27 dagen jeugddetentie.

De Brabander kwam in september vorig jaar via een internetsite in contact met het toen 17-jarige meisje uit Apeldoorn. Via Whatsapp drong hij er bij haar op aan seksuele handelingen met de baby te verrichten. Ze moest daarvan foto's maken en die naar hem sturen. De man zou haar daarvoor betalen. Het meisje ging op dit aanbod in.

De afbeeldingen stuurde de man door naar drie prostituees, met het voorstel om tegen betaling seksuele handelingen te plegen met zijn kinderen. De rechtbank denkt echter niet dat de man er op uit was vrouwen ontucht met zijn eigen kinderen te laten plegen, omdat hij zijn kinderen nooit in hun buurt bracht.

De rechtbank heeft in het voordeel van de verdachte meegewogen dat hij zwakbegaafd is en lijdt aan een stoornis die zich uit in seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daardoor is hij volgens de rechtbank licht verminderd toerekeningsvatbaar.