Sneijder: "Interesse wel eens vervelend"

Maarten (rubbereend)

Wesley Sneijder wordt steeds vaker gelinkt aan Manchester United. De spelverdeler zegt zelf van niets te weten. Sneijder was woensdagmiddag matchwinner tegen Juventus en schoot Galatasaray naar de achtste finale van de Champions League. Na afloop werd hem door de NOS voorgelegd wat hij van de interesse van United weet.

"Ik weet net zoveel als jij", zegt Sneijder. "Ik lees de kranten niet eens, maar ik krijg de berichten wel door. Het is niet aan de orde. Het lijkt wel alsof het een terugkomend ritueel is. Elke keer als de transfermarkt open gaat word ik aan diverse clubs gelinkt."

"Dat is wel eens vervelend, zeker als je hier speelt. In Turkije zijn de mensen toch wat emotioneler, met heel veel passie. Dan moet ik me bijna elke keer naar het publiek toe verantwoorden. Daar heb ik weinig trek in", aldus de Oranje-international.

"Nogmaals, ik weet net zoveel als jij. Ik heb het prima naar mijn zin hier. Dat we nu verder gaan in de Champions League is geweldig. Je weet het nooit, maar goed, ik ben happy hier."

Sneijder kwam in januari van dit jaar naar Galatasaray na een geschil over zijn contract met Internazionale. Na een haperende start benadert de middenvelder dit seizoen weer zijn oude niveau.