[CL] Coach Juventus boos over spelen in 'modderpoel'

Boris (borisz)

Antonio Conte vindt dat de uitschakeling van Juventus in de Champions League voor een groot deel is te wijten aan het slechte veld. "We spreken over een wedstrijd die is gespeeld in een modderpoel", foeterde de trainer na de 1-0 nederlaag tegen Galatasaray. "Wat me zo boos maakt is dat de wedstrijd gisteren werd gestaakt omdat het te gevaarlijk was en dat het blijkbaar nu niet meer gevaarlijk zou zijn."

Het argument dat beide ploegen evenveel last hadden van het door de sneeuw zwaar aangetaste veld snijdt volgens Conte geen hout. "Voor ons was het lastiger, omdat wij een ploeg hebben die het spel wil maken. De hele tweede helft hebben we geprobeerd om aan te vallen, maar aan deze zijde van het veld was dat nu onmogelijk."

Dinsdag werd de wedstrijd door de slechte weersomstandigheden bij een 0-0 stand na een halfuur gestaakt. Ondanks kritiek van beide trainers besloot de UEFA woensdag een nieuwe kans te wagen. "We hebben geprobeerd de UEFA-delegatie ervan te overtuigen de wedstrijd uit te stellen. Misschien moet ik mijn Engels verbeteren, want de officials leken me niet echt te begrijpen", zegt Conte.

Juventus moet nu de Europa League aangrijpen om alsnog iets van het Europese seizoen te maken. Extra motivatie is dat de finale van dat toernooi op 14 mei plaatsvindt in Turijn. "We zullen ons best doen, zoals we dat ook in de Champions League hebben gedaan", belooft Conte. "Of we ons richten op de finale? Zo optimistisch durf ik nu nog niet te zijn."