[CL] Sneijder put kracht uit winnende treffer

Pino112

Wesley Sneijder put veel kracht uit zijn winnende treffer tegen Juventus woensdag. Door de goal van de middenvelder bekert Galatasaray na de winterstop verder in de Champions League. "Als je de winnende maakt in zo'n belangrijke wedstrijd geeft dat veel kracht. Dit is heel belangrijk voor mij en nog belangrijker voor de club", zei Sneijder tegen de NOS.

De 29-jarige spelmaker maakte in Istanbul in de 85e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. "Als je in een poule met Real Madrid, Juventus en FC Kopenhagen verder komt, is dat geweldig", vervolgt Sneijder. "Daar hebben we met zijn allen keihard voor gewerkt. Ik vind het ook verdiend."

Sneijder had hard getraind om er na een hamstringblessure bij te kunnen zijn tegen de Italianen. "Een beter scenario kun je niet bedenken. Het waren twee knotsgekke dagen. Gisteren een halfuur gespeeld, toen weer naar het hotel, vastgezeten in het verkeer. En dan kom je vanmiddag het veld op en begint het weer te sneeuwen."

Dat het duel dinsdagavond werd gestaakt vanwege de barre weersomstandigheden, begreep Sneijder niet goed. "Er was nog een kwartier te spelen tot de rust. Dan was er genoeg tijd geweest om het veld schoon te maken. Maar goed, dat is een beslissing van de scheidsrechter en de UEFA."

Een dag later was het speelveld er haast nog slechter aan toe volgens de 95-voudig international van Nederland. "Het veld was moeilijk bespeelbaar, laten we het daar maar op houden."